Melegakan rasa gatal dan memperbaiki penghidratan untuk kulit yang sangat kering.

Kulit kering dan gatal? Lazimnya ini menandakan kekurangan komponen Filaggrin di dalam sistem kulit. Filaggrin adalah sejenis protein yang penting bagi penghasilan Faktor Pelembap Semulajadi (NMF) – bahan yang memelihara penghidratan kulit dan fungsi pelindung kulit.

Anda pastinya sedih dan bimbang apabila melihat anak kecil anda mengalami kegatalan yang teruk pada kulit dan kerap menggaru sampai pecah-pecah dan meradang – keadaan ini menjadikan kulit semakin teruk dan boleh meninggalkan parut.

Salah satu cara yang paling berkesan untuk meredakan keadaan ini adalah dengan memastikan kulit dibersihkan dengan lembut dan disapu dengan bahan pelembap yang mencukupi.

Cetaphil PRO AD Derma ialah rangkaian produk penjagaan kulit yang dirumus khas dengan teknologi Filaggrin, dipercayai oleh pakar dermatologi dan terbukti secara klinikal dapat melegakan, melembapkan dan memperkukuhkan fungsi pelindung kulit anda.Kulit yang sangat kering dan gatal merupakan ciri-ciri kulit yang mudah terkena ekzema.

Untuk mengetahui selanjutnya tentang kulit yang mudah terkena ekzema dalam kalangan kanak-kanak, sila tontoni video pendidikan ini yang disampaikan oleh pakar perunding dermatologi.

Testimonial


Terbukti bertoleransi dengan baik dan penggunaannya menunjukkan pembaikan yang ketara pada tanda dan simptom kulit kering dan gatal.*

Hasil tinjauan ibu bapa tentang Cetaphil PRO AD Derma:

1. Simpson et al. 2012. Safety and Tolerability of a Body Wash and Moisturizer When Applied to Infants and Toddlers with a History of Atopic Dermatitis: Results from an Open-Label Study. Pediatric Dermatology Vol. 29 No. 5 590–597.

Products


 
Example
Cetaphil PRO AD Derma Skin Restoring Wash
Pembersih badan yang lembut dan berbuih tanpa sabun. Ia terbukti secara klinikal untuk mencuci, melembapkan dan melegakan kulit kering dan gatal-gatal.

Cetaphil PRO AD Derma ialah rangkaian produk Cetaphil pertama yang dirumus khas dengan teknologi Filaggrin, dipercayai oleh pakar dermatologi dan terbukti secara klinikal dapat melembapkan, memulihkan dan memperkukuhkan fungsi pelindung kulit anda.

Example
Cetaphil PRO AD Derma Skin Restoring Moisturizer
Pelembap badan harian yang rasanya ringan, nyaman dan tidak berminyak. Terbukti secara klinikal untuk melegakan dan mengurangkan kekeringan dan kegatalan pada kulit.

Cetaphil PRO AD Derma ialah rangkaian produk Cetaphil pertama yang dirumus khas dengan teknologi Filaggrin, dipercayai oleh pakar dermatologi dan terbukti secara klinikal dapat melembapkan, memulihkan dan memperkukuhkan fungsi pelindung kulit anda.

 

Tips